A6

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verleggen we de A1 en bouwen we het breedste aquaduct van Europa. 

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. 

Actueel

Gedurende de week van 23-27 januari is de Paralleldreef 's nachts gesloten voor het verkeer tussen de Havendreef en de Oorweg. Rijkswaterstaat verwijdert ’s avonds en ’s nacht de bomen die aan beide kanten van de Paralleldreef staan. De werkzaamheden zijn iedere nacht van 20.00 uur tot 05.00 uur.

Het kappen van de bomen is nodig als voorbereiding op de werkzaamheden aan de verbreding van de A6. In de toekomst verdwijnt de Paralleldreef helemaal en komt daarvoor in de plaats de parallelbaan van de A6. Weggebruikers kunnen dan via de parallelbaan op de A6 van Almere Haven naar Almere Havendreef rijden. Wanneer de huidige Paralleldreef definitief wordt afgesloten is nu nog niet bekend.

Om doorstroming en veiligheid te garanderen voor het verkeer heeft Rijkswaterstaat besloten om deze werkzaamheden op de Paralleldreef (tussen Havendreef en Oorweg) ’s avonds en ’s nachts uit te voeren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de uitbreiding op www.schiphol-amsterdam-almere.nl of op de site van Rijkswaterstaat. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de weguitbreiding A1/A6 Diemen -Almere Havendreef kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via www.rijkswaterstaat.nl/abonneren. Ook kunt u met het landelijke informatienummer van Rijkswaterstaat bellen: 0800-8002 

Alles weten over SAA?

Bekijk feiten, foto's en filmpjes op het online bezoekerscentrum